Boost je carrière met een supermarkt traineeship

Ontwikkel waardevolle vaardigheden in een dynamische werkomgeving

De kans om waardevolle werkervaringen op te doen? Kies voor een traineeship in de supermarktsector!

Sta je op het punt je carrière een boost te geven, maar weet je nog niet zeker of de supermarktsector iets voor jou is? Overweeg dan eens om een traineeship te doen in de supermarkt! Retailervaring opdoen is geen standaard zet voor veel mensen. Toch is dit juist de plek waar je de meest waardevolle maatschappelijke- en professionele werkervaringen opdoet. Waarom? Dat vertellen we je hier!

De supermarkt als meest dynamische werkplek!

Saai is de supermarktsector zeker niet. Een meer dynamische werkomgeving ga je namelijk niet snel vinden. Binnen de supermarkt draait het niet alleen om vakkenvullen, producten scannen, voedsel controleren en voorraad beheren. Het omvat zoveel meer! Naast werkervaring op ieder vlak, doe je hier ook nog eens veel maatschappelijke ervaring op. De manieren van samenwerken lopen in een supermarkt erg uit één, maar ook manieren waarop je klantcontact hebt in verschillende situaties is bepalend voor je ontwikkeling en ervaring. Een meer dynamischer traineeship ga je dus niet vinden!

Ontwikkel waardevolle vaardigheden waar je de rest van je leven iets aan hebt

Het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden is nooit verkeerd. Je ontplooit jezelf terwijl je nieuwe wegen inslaat. Wegen waarvan je van tevoren misschien nooit had gedacht dat je ze zou inslaan. En dat is positief, want zo’n verrassende zet werkt ontzettend aanstekelijk. Bijvoorbeeld wanneer dat pad je een bijzonder leuke baan brengt in de supermarktsector.

Enkele waardevolle vaardigheden die je hier opdoet zijn:
 • Leiderschapsvaardigheden
 • Communicatievaardigheden
 • Probleemoplossend vermogen
 • Commercieel inzicht
 • Servicevaardigheden
 • Probleemoplossende vaardigheden
 • Samenwerkingsvaardigheden
 • Verkoopvaardigheden
 • Logistieke vaardigheden
 • Financiële vaardigheden
 • Creatieve vaardigheden

Waarom zijn deze vaardigheden zo belangrijk?

Hoe meer diversiteit er zit in de vaardigheden die je leert, hoe breder je klaargestoomd wordt voor je toekomstige carrière. Niet iedereen weet al op zijn 10e dat hij politieagent, bakker of manager wil worden. Maar door met allerlei verschillende vaardigheden kennis te maken tijdens een traineeship, ontdek jij welke facetten van de supermarktbranche het beste bij je passen. Deze kan je vervolgens omarmen en dieper uitwerken, zodat je op één of meerdere vlakken kan uitblinken en hier je carrière van kan maken. Misschien wel als supermarktmanager!

Maatschappelijke ervaringen staan centraal tijdens je traineeship in de supermarktsector

Wanneer je klaar bent voor een nieuwe stap, krijg je altijd te maken met invloeden van buitenaf. De maatschappij en de mensen daarbinnen. Mensen zijn de drijfveer binnen een supermarkt, zowel het personeel als onze klanten. Dag in dag uit krijg je hier dan ook mee te maken en leer je hoe je verschillende situaties en problemen kan omtoveren tot iets positiefs. Ook zal je langzamerhand leren dat omzet belangrijk is, maar: je collega’s en onze klanten het belangrijkste onderdeel van het succes zijn.

Praktijkgericht studeren en werken: de meest waardevolle combinatie

Hoewel je misschien denkt dat een traineeship in de supermarkt voornamelijk bestaat uit leren, draait een traineeship niet alleen maar om regels uit je hoofd stampen. Een traineeship bied je juist de mogelijkheid om alles wat je leert, direct in de praktijk uit te voeren. In plaats van de hele dag achter een bureau te zitten, ben je tijdens een traineeship in de supermarkt de hele dag volop in beweging. Dit maakt het een waardevolle combinatie van studeren en werken.

Klaar voor een stevig startpunt van je carrière? Kies voor een traineeship in de supermarkt!

Een traineeship in de supermarktsector kan een uitstekend startpunt zijn voor je carrière. Je krijgt een goed salaris, uitgebreide begeleiding en volop kansen om je talenten te ontwikkelen. Dit geeft je een stevige basis om verder te bouwen aan je professionele toekomst, of je nu in de supermarktsector blijft of je vaardigheden elders inzet! Meer weten over ons traineeship of andere vacatures? Mail ons: vacatures@bun.nl.

Inhoud

Lees ook onze andere blogs

 • De voordelen van werken in een supermarkt

  Ontdek de 5 voordelen van werken in een supermarkt ten opzichte van andere sectoren.

  Lees meer
 • Carriere boosten

  De voordelen van jouw carriere boosten in de supermarktsector.

  Lees meer
 • Diverse functies verkennen in supermarkt

  Wil jij de volgende stap zetten in je carrière en zit het in je om een heel team aan te sturen en te motiveren?

  Lees meer