Kiezen van juiste traineeship: 7 tips

Hoe kies je de juiste traineeship die compleet matcht met je doelen en interesses? Wij geven je 7 tips.

7 tips voor het kiezen van het juiste traineeship in de supermarktbranche dat aansluit bij je interesses en doelen

Een traineeship in de supermarktbranche kan een veelbelovende start betekenen van een glansrijke carrière. Het geeft je niet alleen de kans om allerlei mooie vaardigheden te ontwikkelen, het is ook de perfecte manier om je passies te laten samensmelten met je kwaliteiten. Een traineeship is de ideale weg naar professionele groei, maar hoe kies je het juiste traineeship die compleet matcht met je doelen en interesses? Wij geven je 7 tips!

1. Zet je interesses helder op een rij

Zoveel mensen, zoveel interesses. En zijn jouw interesses eenvoudig toe te kennen aan 1 specifieke baan? Of ben je daar nog niet helemaal over uit? Handig dus om eerst even al je interesses op een rij te zetten, zodat je deze helder krijgt. Vanuit daar kan je heel eenvoudig gaan filteren om uiteindelijk te ontdekken welk traineeship het beste past bij je belangrijkste interesses.

2. Doe onderzoek naar diverse traineeships

Een supermarkt biedt verschillende traineeships aan. Heel fijn, maar het kan misschien ook lastiger worden om een keuze te maken. Doe daarom eerst goed onderzoek naar verschillende traineeships om te kijken waar je een goed gevoel van krijgt en of het natuurlijk aansluit op je wensen en interesses. Hierdoor kan je waarschijnlijk al een aantal traineeships afstrepen en kom je dichterbij de juiste.

3. Maak een praatje met ervaren medewerkers

Wil je écht alle ins&outs te weten komen over een bepaald traineeship? Maak dan eens een praatje met een ervaren medewerker. Misschien ken je wel iemand die werkzaam is in het supermarktwezen of is er een Albert Heijn bij je in de buurt waar je eens wat vragen kunt stellen. Even bellen kan natuurlijk ook nooit kwaad! Een real-life review van een medewerker kan je heel goed inzicht geven in wat wel en niet bij je past en waar je wellicht geïnteresseerd in bent.

4. Overweeg welke toekomstperspectieven belangrijk zijn voor je

Elk traineeship brengt veel positieve toekomstperspectieven met zich mee, maar sommigen passen wellicht beter bij je toekomstideaal dan anderen. Denk daarom goed na over wat je nog wil bereiken en hoe je het pad daar naartoe voor je ziet. Heb je dit helder voor jezelf? Dan kan je je keuzes hier veel eenvoudiger op laten aansluiten.

5. Zorg dat je traineeship aansluit op je einddoel

Nu je weet wat je toekomstideaal is, is het wel zo handig om een duidelijke doelstelling voor jezelf af te kaderen. Maak een plan waarin je voor jezelf helder stelt wat je doel is en hoe je deze wil bereiken. Misschien is een traineeship wel de eerste stap. Bouw je stappenplan verder uit en bepaal of je bijvoorbeeld liever een managementrol wil of een leidinggevende functie.

6. Doe onderzoek naar de bedrijfscultuur van een supermarkt

Binnen de supermarkt die je uitkiest voor een traineeship moet er wel ruimte zijn voor ontwikkeling. Dat er een traineeship wordt aangeboden betekent niet altijd dat er daadwerkelijk tijd voor je gemaakt wordt, dus kies een supermarkt waar jij je prettig bij voelt en doe voldoende research. Daarnaast is het natuurlijk ook belangrijk dat een bedrijfscultuur matcht met jouw persoonlijke waarden. Vind je de perfecte match? Dan is de kans op een geslaagd traineeship uitermate hoog!

7. Zet alle opleidingsmogelijkheden op een rij en maak een keuze

Nu je alle stappen doorlopen hebt, is het belangrijk om het ideale traineeship nogmaals goed te overwegen. Loop het traineeprogramma nog eens goed door en stel alle vragen die in je opkomen. Stel vragen over extra opleidingsmogelijkheden en eventuele kansen en kom erachter of dit met zekerheid het traineeship is die helemaal voor jouw carrièrepad is weggelegd.

Meer informatie over onze traineeships? Schrijf je nu in of stel ons je vragen!

Benieuwd naar alle ins&outs over onze traineeships? Neem hier gewoon even contact over op. Wij vertellen je graag alles over de mogelijkheden. Benieuwd naar de leukste functies bij Albert Heijn? Bekijk hier onze vacatures!

Inhoud

Lees ook onze andere blogs

 • Supermarktsector: springplank naar hogere managementposities

  Ontdek je rol in een hogere managementpositie!

  Lees meer
 • Opbouwen professioneel netwerk

  Ontdek alle netwerk-voordelen die een traineeship met zich meebrengt.

  Lees meer
 • Bijscholing en opleidingsmogelijkheden bij supermarkten

  De supermarkt is een plek waar de mooiste carrières ontwikkeld worden en waar mensen zich ontplooien tot professionele toppers.

  Lees meer