Opbouwen professioneel netwerk

Ontdek alle netwerk-voordelen die een traineeship met zich meebrengt.

Hoe een traineeship in de supermarkt je kan helpen bij het opbouwen van een professioneel netwerk

Wist je dat het volgen van een traineeship een bruisende start kan zijn van je carrière? En dat het bijdraagt aan de opbouw van een fantastisch professioneel netwerk? Hoe jouw toekomst eruit komt te zien is helemaal aan jou, maar wij zouden je carrière graag een zetje in de goede richting geven door je voor te stellen aan alle netwerk-voordelen die een traineeship met zich meebrengt.

Ontdek in welk schap je passie ligt

Waar kom jij ’s ochtends je bed voor uit? Hoe wil jij uitblinken en wat wil je leren? Een traineeship in de supermarkt kan jou helpen om je passie te ontdekken. Met een grote diversiteit in afdelingen en processen heb jij de mogelijkheid om tijdens een traineeship samen met enthousiaste mentoren exact uit te vinden waar je passie ligt. En in welk schap je die vindt? Dát is een mooie ontdekkingsreis!

Bouw een (rol)container van interne relaties

Start je een traineeship, dan staat deze bol van nieuwe interne relaties. Doordat je door allerlei afdelingen geloodst wordt, leer je dagelijks alles over diverse processen. Maar, dat doe je zeker niet alleen. Je werkt samen met- en leert van je (nieuwe) collega’s. Zij hebben allen hun eigen kijk op situaties en werken vanuit hun eigen kracht. Hier ga je niet alleen veel van leren, je zal ook (naast mooie vriendschappen opbouwen) optimaal werken aan interne relaties.

Goed mentorschap = professionele groei aan de lopende band

Een professioneel netwerk bouw je vanuit een traineeship ook op door veel in contact te staan met een betrokken mentor. Je mentor is iemand met veel ervaring in het supermarktwezen en weet veel af van elke afdeling. Hij of zij gaat je begeleiden tijdens je traineeship, waardoor er een connectie ontstaat die jou volop zal helpen in de toekomst.

Teamwork makes (écht) the dream work

Elke supermarkt draait op teamwork. En tijdens jouw traineeship ga je effectief samenwerken met diverse teams. Niet alleen intern, maar ook extern doe je veel contacten op. Contacten die handig zijn voor de toekomst en voor je ontwikkeling. Zo leer je communiceren over marketing, heb je contact met distributiecentra en leer je alles over het hygiënebeleid van interne- en externe experts.

Bijzonder handige klantrelaties stapelen

Welke rol je ook vervult in de supermarkt, weet dat jij en jouw rol van enorme waarde zullen zijn voor elke klant. Even een klant helpen zoeken naar hun favoriete bakproduct? Of even zwaaien naar meneer van Roosendaal die met zijn 90 jaar altijd nog trouw in dezelfde supermarkt zijn boodschappen doet? Het telt allemaal. Klanten houden van gezelligheid, warmte en kwaliteit en daar pas jij perfect bij door te allen tijde een dienstverlenende rol aan te nemen.

Training > feeling > ontwikkeling

Van een geweldig traineeship ervaren, naar feeling ontwikkelen voor diverse afdelingen en vervolgens jezelf ontplooien op elk vlak waar je in wil uitblinken. Dát doe je allemaal met vlag en wimpel, doordat je een enorme diversiteit aan verschillende mensen ontmoet met allemaal een andere functie in de supermarkt. Deze mensen geven je niet alleen inzichten op diverse fronten, je houdt er ook een mooi contactbestand aan over die je je tijdens de rest van je carrière meeneemt.

Ook een traineeship volgen en een professioneel netwerk opbouwen? Solliciteer vandaag nog!

Zie jij een traineeship in de supermarkt wel zitten en ben jij wel toe aan een professioneel netwerk aan interessante mensen? Solliciteer dan vandaag nog of bekijk onze vacatures.

Inhoud

Lees ook onze andere blogs

 • Succesverhalen carriere in supermarktbranche

  Succesverhalen van mensen die een succesvolle carrière hebben opgebouwd in de supermarktbranche

  Lees meer
 • Bijscholing en opleidingsmogelijkheden bij supermarkten

  De supermarkt is een plek waar de mooiste carrières ontwikkeld worden en waar mensen zich ontplooien tot professionele toppers.

  Lees meer
 • Supermarktsector: springplank naar hogere managementposities

  Ontdek je rol in een hogere managementpositie!

  Lees meer