Succesverhalen carriere in supermarktbranche

Succesverhalen van mensen die een succesvolle carrière hebben opgebouwd in de supermarktbranche

Succesverhalen van mensen die een succesvolle carrière hebben opgebouwd in de supermarktbranche

Iedereen is jong geweest en vanzelfsprekend ga je dan op een bepaald moment op zoek naar die ene perfecte bijbaan die ideaal matcht met je studie. Niet per se verwachtend dat die ene perfecte bijbaan ook kan uitdraaien op een succesvolle carrière binnen de supermarkt. Soms komen mensen er, zelfs op latere leeftijd, na meerdere banen toch achter dat dit is wat ze willen. Wij lichten een aantal succesverhalen uit van medewerkers van diverse Albert Heijn filialen die op hun manier vertellen wat hun carrière in de supermarktbranche zo succesvol maakt.

Ethan – 27; Shiftleider Operatie bij Albert Heijn (ooit vulploegmedewerker)

“Ga maar eens een baan zoeken waar je hard moet werken, je nieuwe kwaliteiten kunt ontwikkelen en waar je fatsoenlijk betaald krijgt”, zei mijn moeder ooit toen ik 15 was. Gelijk had ze, want ik wilde me graag op allerlei nieuwe fronten ontwikkelen en graag mijn eigen vervolgopleiding betalen. Zou ik dat (laatste) doen, dan zou ik mijn rijbewijs cadeau krijgen. En dat is gelukt, want bij Albert Heijn vond ik een baan als vulploegmedewerker in een gezellig en hardwerkend team. En zo kreeg ik al best goed betaald voor iemand van 15 jaar. Hier werken zou eigenlijk een tijdelijke keuze zijn, niet wetende dat ik een baan als shiftleider operatie zo enorm leuk zou gaan vinden. Dynamiek en structuur is voor mij heel erg belangrijk en natuurlijk ook een fijn team. De Albert Heijn waar ik werkzaam was, voldeed aan alle drie factoren en bleek de perfecte plek om een traineeship te volgen. Zo ben ik uiteindelijk belandt op de functie die ik nu al zo’n ruim 2 jaar met veel plezier volop bekleedt en ik kan het iedereen aanraden om eens onderzoek te doen naar welke leuke banen er eigenlijk allemaal zijn binnen het supermarktwezen. Want dat zijn er heel veel.

Laura – 35; Servicemedewerkster Kassa (en tevens vroege vogel)

Bliep, bliep, bliep, dát hoor ik tegenwoordig niet meer hoor, haha. Ik ben nu al ongeveer 15 jaar werkzaam bij Albert Heijn als kassamedewerker. Met een lach op mijn gezicht kan ik wel stellen dat ik nooit had verwacht dat ik deze baan zo leuk zou (blijven) vinden. Maar de lieve klanten, fijne collega’s en prettige sfeer maken het echt een fijne job. Iedere dag kom ik weer nieuwe producten tegen die ik thuis kan gebruiken in mijn gerechten (ik kook graag) en dat vinden mijn collega’s dan weer heel leuk, want ik neem elke week wel iets lekkers mee voor ze. In die 15 jaar bij Albert Heijn ben ik zeker niet alleen caissière geweest. Ik heb ook op de versafdeling gestaan, waar ik alles te weten ben gekomen over HACCP, productsoorten en natuurlijk fantastische smaken. Advies geven aan- en leuke gesprekken voeren met klanten (en natuurlijk collega’s) over voedingswaren kon ook op die afdeling aan de lopende band. Op een gegeven moment ontdekte ik dat het gezellige en dynamische kassawerk toch het beste bij me paste en zo mocht ik gewoon binnen diezelfde supermarkt switchen van functie. Heel prettig, want zo bleef ik toch werkzaam met de leukste collega’s van Nederland.

Erna – 46; Versmedewerkster (en flexibiliteitsgoeroe)

Al vanaf mijn 30e werk ik met veel plezier bij Albert Heijn. Ooit begonnen als caissière kwam ik als ‘visitekaartje’ van het filiaal elke dag in contact met veel verschillende klanten, een enorme dynamiek aan vragen en voldoende dynamiek in mijn functie. Ik vond het ontzettend leuk, maar elke keer als ik langs de versafdeling liep, merkte ik dat ik ergens toch getriggerd werd. De werktijden van die afdeling spraken me ook wel aan, vroeg uit de veren en direct mijn handen letterlijk uit de mouwen steken. Na een jaar of 5 heb ik dan ook de switch gemaakt binnen hetzelfde filiaal. Ik werd medewerker van de versafdeling bij vleeswaren en kaas. Hier ben ik opgeleid op het gebied van inkoop, voorraadbeheer, voedselveiligheid, etikettering, productpresentatie en klantenservice. Al deze factoren heb ik me helemaal eigen gemaakt en vervolgens volgde ook een opleiding in leidinggeven. Want ja, ook dat leek me ontzettend leuk. En nu ben ik alweer 8 jaar met veel plezier afdelingsleidster van een fantastische groep enthousiaste versmedewerkers met hart voor klantenservice en kwaliteit.

Nog meer succesverhalen horen of direct solliciteren op één van onze vacatures?

Ben jij klaar om ook zo’n succesverhaal op te bouwen bij één van onze filialen? Bekijk dan snel onze vacatures en ontdek hoe jij jezelf wil ontplooien. Wie weet groei jij ook wel door binnen diverse afdelingen. Bij ons kan het allemaal! Heb je nog vragen? Stel ze dan gerust via vacatures@bun.nl.

Inhoud

Lees ook onze andere blogs

 • Bijscholing en opleidingsmogelijkheden bij supermarkten

  De supermarkt is een plek waar de mooiste carrières ontwikkeld worden en waar mensen zich ontplooien tot professionele toppers.

  Lees meer
 • De voordelen van werken in een supermarkt

  Ontdek de 5 voordelen van werken in een supermarkt ten opzichte van andere sectoren.

  Lees meer
 • Kiezen van juiste traineeship: 7 tips

  Hoe kies je de juiste traineeship die compleet matcht met je doelen en interesses? Wij geven je 7 tips.

  Lees meer