Succesvolle start van je carriere met een supermarkt traineeship

Ontdek 6 tips om je carrière te boosten

6 tips om kansen binnen je traineeship in de supermarkt maximaal te benutten!

Heb jij er weleens over nagedacht om in de supermarkt te gaan werken? Wij kunnen je zeggen, dat of je dat nu wel of niet hebt overwogen, het in ieder geval de perfecte mogelijkheid is om mooie carrièrekansen tegen te komen én deze te benutten. Een traineeship in de supermarkt kan namelijk de vliegende start zijn van je verdere loopbaan. Hoe je deze kansen maximaal kan benutten? Wij geven je 6 tips!

1. Wees Proactief

Proactiviteit is key om jezelf verder te ontwikkelen. Een afwachtende houding gaat je namelijk niet veel verder brengen. Dus wacht niet af tot opdrachten naar je toekomen, maar toon enthousiasme en initiatief. Vraag om extra taken en stel voor om nieuwe projecten op te pakken. En zie je iets liggen wat jij anders zou doen? Geef dit dan direct aan! Dit laat zien dat je betrokken- en gemotiveerd bent, en helpt je om meer te leren en je vaardigheden verder te ontwikkelen.

2. Stel voldoende (en tijdig) vragen

Het is volkomen normaal om niet alles al te weten als je ergens net begint. Denk dan ook niet dat dit van je wordt verwacht. Maak er een gewoonte van om vragen te stellen en toon aan dat je je verder wil verdiepen in je werk. Dit getuigt niet alleen van interesse, maar helpt je ook om sneller te leren. Wees dus niet bang om om verduidelijking te vragen als je iets niet begrijpt of als je meer wil weten over een bepaalde taak. Je collega's en leidinggevenden zijn er om je te helpen.

3. Ga lekker netwerken (ja, ook óp de werkvloer)

Misschien denk je af en toe ‘ik kom net kijken, dus ik stel me bedachtzaam op’ en dat is goed, maar wees vooral niet bang om toch op mensen af te stappen. Netwerken is gezond én het helpt je om leuke- en handige contacten op te bouwen. Maak dus gebruik van je tijd als trainee om een sterk netwerk op te bouwen. Leer je collega’s kennen, interesseer je voor hun werkzaamheden en ideeën en neem deel aan bedrijfsuitjes- en activiteiten. Een netwerk bouw je niet alleen voor nu, maar voor altijd.

4. Houdt goed contact met je begeleiding

Je traineeship doe je zeker niet alleen. Je krijgt intensieve begeleiding van iemand die de perfecte match is voor jou en je ambities. Maak hier dus volop gebruik van en laat je inspireren. Het is de bedoeling dat je zelf veel initiatief toont, maar je begeleider zorgt ervoor dat jij op het juiste pad blijft op weg naar waardevolle inzichten en een mooie carrière. Maak dus gebruik van deze ondersteuning en luister naar het advies.

5. Werk aan professionele vaardigheden

Een traineeship is bedoeld om vakinhoudelijke kennis op te doen, maar dat is niet het enige doel. Tijdens je traineeship krijg jij de kans op professionele vaardigheden te ontwikkelen en te verbeteren. Steek hier dus voldoende tijd in, want dit neem je allemaal mee in de toekomst. Ga bezig met hoe jij je timemanagement kan optimaliseren, werk aan je communicatie, doe elke dag iets waar teamwork voor nodig is en werk aan je probleemoplossend vermogen. Je zult zien dat deze vaardigheden niet alleen essentieel zijn in de supermarkt, maar overal goed van pas komen.

6. Vraag om feedback en own it

Het krijgen van feedback is cruciaal om te kunnen groeien. En van wie kan je nu beter feedback ontvangen dan van je regelrechte collega’s en leidinggevenden? Niet iedereen staat te springen om kritiek te geven of feedback te leveren op het werk dat jij doet of hoe jij je ontwikkelt. Vraag er daarom gewoon om! Dit laat niet alleen zien dat je bereid bent om jezelf te verbeteren, maar ook dat je hun mening op prijs stelt. Wees dus open voor constructieve feedback en gebruik het om je prestaties te verbeteren.

Benieuwd of een traineeship in de supermarkt iets voor je is?

Klaar voor de lancering van een veelbelovende carrière in de supermarkt? Of heb je nog vragen? Je kan bij ons direct solliciteren op een traineeship, maar je kan ook gerust contact opnemen voor meer informatie. Wij zien jouw positieve instelling in ieder geval graag terug op onze vloer!

Inhoud

Lees ook onze andere blogs

 • Ontdek de doorgroeimogelijkheden na jouw supermarkt traineeship

  Van shiftleider tot supermarktmanager: jouw groeipad in beeld

  Lees meer
 • Ontwikkeling van zelfvertrouwen en leiderschap in de supermarkt

  7 manieren om jezelf te overstijgen

  Lees meer
 • Verschillende carrierepaden binnen supermarktbranche

  Ontdek de verschillende paden die je kunt bewandelen binnen de supermarktbranche.

  Lees meer