Verschillende carrierepaden binnen supermarktbranche

Ontdek de verschillende paden die je kunt bewandelen binnen de supermarktbranche.

De verschillende carrièrepaden binnen de supermarktbranche

Binnen de supermarktbranche bruist het van de kansen. Kansen voor iedereen met een hart voor aanpakken, klantenservice en natuurlijk food (& non-food). Deze dynamische industrie biedt talloze kansen voor ambitieuze mensen (zoals jij) die op zoek zijn naar een uitdagende functie, een levendige carrièreswitch of aantrekkelijke doorgroeimogelijkheden. Wij nemen je mee op reis door de verschillende aantrekkelijke carrièrepaden die de supermarktbranche te bieden heeft.

Vanaf de schoolbanken rollend door de gangpaden

De plek waar iedere scholier een sprong in het diepe waagt om op een leuke manier wat bij te verdienen is natuurlijk de supermarkt. En laat dit nou juist de springplank zijn naar een veelzijdige, leuke en veelbelovende carrière. Of je nu als vulploegmedewerker aan de slag gaat of als servicemedewerker kassa. Dit is de fase waar je het bedrijfsbeleid goed leert kennen, in aanraking komt met alle afdelingen en leert om te gaan met klantcontact en service. Hier ga je ontdekken welke onderdelen van het werk het best bij je passen én natuurlijk wat je het meest aanspreekt. Een perfecte start voor een verdere carrière in de retail zodra je klaar bent met je studie.

Afdelingsspecialist in spé

De supermarkt kent verschillende afdelingen. Allemaal plekken waar jij je behoorlijk thuis zal kunnen voelen. En wanneer dat gebeurt, zou je je zomaar eens kunnen ontplooien tot dé afdelingsspecialist van een leuk filiaal. Wat dacht je van manager vers & service? Je bent bijvoorbeeld graag bezig met het optimaliseren van kwaliteit, gemak en versheid. Daarnaast ben je ook nog eens hét aanspreekpunt voor klanten. En wat dacht je van de volgende functies?

Pak de leiding als een pro

Heb je al ervaring opgedaan of zit je nog in een ontdekkingstraject? De volgende stap is tamelijk dichtbij. Binnen Albert Heijn bestaan er talloze leidinggevende functies die jouw persoonlijke groei aanzienlijk kunnen bevorderen. Daarnaast staat hier natuurlijk ook een aantrekkelijk salaris tegenover. Leidinggeven kan in diverse vormen, maar uiteraard is leidinggeven iets wat van nature in je zit. Beschik je over een ongekend organisatorisch talent? Kan je planmatig werken en heb je tegelijkertijd ook een hands-on mentaliteit? Kan je (en ben je goed in) mensen motiveren? Dan ligt er zonder twijfel een mooie carrière als manager/leidinggevende in het verschiet. Dit zijn functies die hier zeker bij zouden kunnen passen:

Functies voor de rasechte strateeg

Zijn logistieke operaties, strategisch denken en financieel inzicht jou op het lijf geschreven? Ook dan zijn er voldoende functies binnen de supermarktbranche voor jou weggelegd. Inkoopfuncties spelen een essentiële rol binnen de supermarktbranche. Hoe koop je in, wat koop je in en voor welke prijzen? Daar heb jij wel inzicht in! Onderhandelingen zijn aan de orde van de dag voor jou als rasechte strateeg en daarnaast weet jij als geen ander hoe je met prijsconcurrentie om moet gaan. Benieuwd welke functies hier goed op aansluiten? Bekijk deze dan maar eens:

Binnen een jaar manager worden? Kies voor een traineeship

Heb jij de ambitie om een managersfunctie eigen te maken en ben je klaar om te shinen als rode draad tussen alle gangpaden op zoek naar verbetering, kansen en oplossingen? Dan raden we je aan om niet langer te wachten en je aan te melden voor een traineeship. Hier word je namelijk perfect klaargestoomd voor de managersfunctie die bij je past én je verkent alle afdelingstakken op je gemak.

Meer weten over de veelbelovende carrièrepaden? Wij leiden je graag rond!

Voel jij je getriggerd na het lezen van deze boel kansen in de supermarktbranche? Wij laten je graag zien wat je allemaal kan bereiken. Neem voor meer informatie contact op met ons. Direct solliciteren? Bekijk onze vacatures Vragen? Stel deze via (036) 741 00 22

Inhoud

Lees ook onze andere blogs

 • Supermarktsector: springplank naar hogere managementposities

  Ontdek je rol in een hogere managementpositie!

  Lees meer
 • Opbouwen professioneel netwerk

  Ontdek alle netwerk-voordelen die een traineeship met zich meebrengt.

  Lees meer
 • Bijscholing en opleidingsmogelijkheden bij supermarkten

  De supermarkt is een plek waar de mooiste carrières ontwikkeld worden en waar mensen zich ontplooien tot professionele toppers.

  Lees meer