De voordelen van werken in een supermarkt

Ontdek de 5 voordelen van werken in een supermarkt ten opzichte van andere sectoren.

De 5 voordelen van werken in een supermarkt ten opzichte van andere sectoren

Hé jij! Als ambitieuze avonturier op zoek naar een dynamische baan ben je hier op de juiste plek beland. Ben jij wel klaar voor een serieuze baan, maar is een stoffige kantoorbaan met een 9-tot-5 mentaliteit niet echt voor je weggelegd? Dan weten wij wel hoe we je moeten triggeren. Laat je hier verrassen door de 5 voordelen van werken in een supermarkt.

1: Body & mind optimaal in beweging

Werken in de supermarkt is de beste kans om nieuwe bureaukilo’s en rugklachten te vermijden. In de supermarkt ben jij continu in beweging, óók wanneer je als caissière werkt. Dat kan je niet zeggen van een kantoorbaan. Je sprint hier door de gangpaden als een antilope om klanten te helpen, je tilt de vracht en boodschappen (op een Arbo-verantwoordelijke wijze uiteraard) én je krijgt er gratis wat endorfine, serotonine en dopamine voor terug. Gezond voor je lichaam en dus ook voor je mind. Dus, zet je stappenteller aan en gaan met die banaan.

2: Sociaal contact aan de lopende band

In de supermarkt werken is erg dynamisch en niet alleen vanwege de talloze leuke werkzaamheden die voor je op de loer liggen. Het is ook de perfecte plek om nieuwe sociale contacten op te doen en te onderhouden. Van de lieve oudere dame die je elke dag vraagt waar de bakproducten liggen tot je favoriete collega waarmee je in de pauze weer even goed kan ventileren over je afbakbroodje die op de grond is gevallen. In een supermarkt leer je niet alleen alle klantenservicevaardigheden, maar breid je ook je sociale (vrienden)kring uit met fantastische collega’s. Die sociale kans heb je natuurlijk niet echt als nachtbewaker of laboratoriummedewerker.

3: Optimale kennis van voeding

Bereid je maar voor op een leven als ster in de keuken, want werken in de supermarkt gaat je meer opleveren dan enkel sociaal contact en een fit lijf. Dankzij jouw optimale kennis van alle gangpaden en afdelingen, word jij binnen no-time vega-specialist, kip-kenner, chocolade-tolk of groente-analist. Zo ontwikkel je een onevenaarbaar talent voor het vinden van de beste keuzeproducten voor de dynamische klantvragen en recepten en geef je ze sneller antwoord dan wie dan ook. Perfect om je daarnaast een weg te banen naar chef-at-home, daar hoef je geen professionele koksopleiding voor te volgen.

4: Je ondernemende geest gevoed

Stel: je bent ondernemend, houdt van dynamiek in je werk én je wil graag mensen motiveren. Werken in een supermarkt met een ondernemende geest is dan allesbehalve een slecht idee. De keuze om in de supermarkt te werken zal je niet alleen helpen bij het optimaliseren van je communicatie skills en teamworkvaardigheden, het voed ook je zakelijke spirit. Hier leer je de fijne kneepjes van voorraadbeheer, klantrelaties en budgettering. En wil je nog meer afwisseling? Dan zal je die krijgen ook!

5: Jouw impact is direct zichtbaar

Welke functie je ook bekleedt en hoe deze ook ingevuld wordt: wat jij ook doet in de supermarkt, het is altijd direct zichtbaar. En dat maakt werken in een supermarkt meer dan waardevol. Je helpt klanten met hun vraag en deze zijn blij, goedgevulde en gespiegelde schappen zijn een lust voor ieders oog en een soepel verlopende dagelijkse operatie laat de winkel stralen. Dat ervaar je niet zozeer als makelaar of in sommige administratieve banen.

Benieuwd welke vacatures jouw naam roepen? Ontdek het nu!

Bij WerkAH hebben we aan de lopende band fantastische vacatures open staan. Voor de sociale vlinder, de rasechte doorpakker en de kritische analist. Waar je hart ook sneller van gaat kloppen, wij hebben de perfecte functie voor je. Bekijk hier onze vacatures om te ontdekken waar jouw hart ligt.

Inhoud

Lees ook onze andere blogs

 • Traineeship supermarktbranch

  De supermarktbranche is de meest dynamische én gezellige plek om een traineeship te volgen.

  Lees meer
 • Opbouwen professioneel netwerk

  Ontdek alle netwerk-voordelen die een traineeship met zich meebrengt.

  Lees meer
 • Diverse functies verkennen in supermarkt

  Wil jij de volgende stap zetten in je carrière en zit het in je om een heel team aan te sturen en te motiveren?

  Lees meer